Konkursy i wystawy /

Sprawozdanie z cyklu wystaw w Akademii Muzycznej

Od kilku lat prezentujemy prace naszych uczniów w różnych placówkach oświatowych i kulturalnych. Jednym z miejsc jest także Akademia Muzyczna im. F. Nowowiejskiego w Bydgoszczy, w której od września do maja odbywają się Poranki Muzyczne dla dzieci. Prace naszych uczniów często towarzyszom tym muzycznym spotkaniom i stanowią element wystroju sali koncertowej. Ich temat opiera się na kalendarzu uroczystości i obrzędów polskich oraz tytułu aktualnego spotkania. W tym roku szkolnym, z racji pandemii, zorganizowano trzy wystawy: „Wspomnienia z wakacji”, „Poskacz ze mną” oraz „Pomaluję cały świat”.
Za każdym razem prace cieszą się ogromnym zainteresowaniem - po koncercie widzowie przychodzą bliżej sceny i z zachwytem oglądają twórczość naszych podopiecznych.
Chętnie weźmiemy udział w kolejnych wystawach!

Organizator, notatka i zdjęcia: Honorata Glaza-Gulgowska.